icona-mimans-blanc

El meuBlog

Blog Veterinari

En aquest bloc trobaràs l'actualitat del dia a dia
del nostre hospital veterinari, on explicarem
procediments, casos, tractaments, etc…

Mar Martinez – Lily, Yaco i Janis

LILY
Vam veure un anunci que hi hauria unes jornades d'adopció a Sitges.
Vam decidir anar per informar-nos sobre les protectores de la zona i veure quins gossos hi havia en adopció. No teníem preferència quant a característiques ni edat del gos que volíem adoptar.
Només arribar una gosseta se'ns va acostar. Ens mirava directament als ulls. La seva mirada ens va captivar. Vam estar parlant amb la noia que la duia. Ens va explicar que la van cedir a la protectora. Va viure els primers sis mesos de la seva vida tancada a una habitació sense contacte amb ningú.
Quan li toco el torn de pujar a la passarel·la juntament amb altres gossos, en comptes de fer el recorregut va venir directament cap a nosaltres. I vam saber que ella era l'escollida.
Aquella mateixa setmana vam anar a Barcelona a buscar-la a casa d'acollida.
Com que tenia ansietat per separació vam decidir contractar els serveis d'un educador caní, que no només ens va ajudar a entendre-la millor sinó que també ens va ensenyar a conèixer-nos millor a nosaltres mateixos. Tenim una connexió molt especial. Ella reflecteix les meves emocions, encara que jo les intenti amagar. Ella m'ha ensenyat parts de mi que ni jo coneixia gestionar les meves emocions. I ho continua fent dia a dia.

JACO
Quan vam decidir ampliar la família no ens vam imaginar el que ens tenia deparat el destí.
Vam veure un anunci al Facebook d'una protectora. Un Beagle de 2 anys en adopció. Mai no vaig pensar que ens decantaríem per un gos d'aquesta raça.
Vam anar a conèixer-lo i aquell dia ens va mostrar el primer número d'escapisme. Tot i així, ens va enamorar. A la segona trobada vam portar Lily perquè es coneguessin i va anar molt bé. El primer que va fer Yaco va ser estirar-se cara amunt davant d'ella i després van jugar junts durant una bona estona.
En arribar a casa, sabíem que podria ser complicat ja que com que era gos de caçador no havia viscut mai amb una família humana. Ell vivia amb més gossos en una gossera gran i només en sortia per caçar.
A principi va ser un caos, saltava sobre nosaltres per llençar-nos els plats i poder robar el menjar. Qualsevol distracció podia provocar que et quedessis sense sopar o sense mitjons. Va arribar a menjar-se vuit parells. Per sort mai no ha hagut de passar per quiròfan per això.
Sí que va haver de passar per quiròfan per sotmetre's a una caudectomia, ja que tenia un queratosarcoma. Però gràcies a l'equip de professionals que ho tenim tot va anar molt bé.

Ens va costar molt de redirigir el seu comportament. Però amb molta paciència, amor i ajuda d'un educador hem aconseguit que el comportament millori molt.
Els que el coneixen des de fa temps n'han notat el canvi.
Agraeixo que ell hagi arribat a mi, perquè no estic segura que qualsevol fos capaç d'aguantar un gos obsessionat de menjar tot el que estigui al seu abast (Inclòs un comandament a distància i un mòbil). Hi ha hagut moments en què ens ha portat al límit i això ens ha ensenyat que quan vols algú ets capaç de lluitar fins a aconseguir el benestar comú.

 

JANIS
Ella realment va venir a nosaltres, no va ser planejada.
Una nit de tempesta amb els trons i els llampecs. De matinada, cap a les 4 del matí la meva parella es preparava per anar a treballar i va escoltar uns miols. Em va avisar i quan vam sortir de casa la vam trobar.
Una gateta amarada de 2 mesos aproximadament miolant sense parar a la porta de casa.
La vam recollir amb intenció de posar-la fora de perill i buscar-li una llar. Però ella ja havia decidit quedar-se amb nosaltres i no li vam poder dir que no.
És una gata força parladora. Li agrada dormir amb nosaltres. I si hi ha tempesta us agrada sortir al balcó a gaudir de l'espectacle.
Ella és afectuosa a la seva manera, quan li ve de gust, però no més de 10 minuts. Li agrada entrar i sortir de casa sempre que vulgui. La pots trobar a qualsevol racó del nostre jardí dormint la migdiada.
Ella ens ensenya que l'amor es pot mostrar de moltes maneres. No necessitem estar enganxats a algú 24/7 per demostrar que vols. Tots necessitem el nostre propi espai i cal respectar-ho.

 

Hola!

Subscriu-te a la nostra Newsletter
per estar informat sobre els
últims Cursos i Notícies.

Hola!

Subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat sobre els últims Cursos i Notícies.

Urgències TLF:938148943