Proper curs: Setembre del 2018

CURS D’INTRODUCCIÓ A L’EDUCACIÓ CANINA EN POSITIU

Després de més de 25 anys d’experiència a l’àmbit de la medicina veterinària, estem capacitats per transmetre els nostres coneixements i usar-los en la formació d’educadors canins, auxiliars tècnics veterinaris i perruqueria canina i felina.

Si la teva passió són els gossos i vols començar a formar-te en el món de l’educació canina, t’oferim un curs en el qual rebràs les eines bàsiques per entendre els mecanismes que motiven determinats comportaments com agressivitat, por i l’ansietat entre d’altres. Des d’una rigorosa perspectiva científica t’introduïm en els conceptes que expliquen el funcionament del cervell del gos i els principis bàsics de l’aprenentatge i la modificació de conducta.

QUINS CONTINGUTS TÉ EL CURS?

Els continguts de les classes estan centrats en la descripció de les patologies de comportament més freqüents en el gos i especialment en els aspectes pràctics del tractament.

Les classes teòriques estaran acompanyades per sessions clíniques d’avaluació de casos reals i l’alumne podrà participar de les sessions pràctiques de modificació de conducta a les quals tindrà accés durant tota la durada del curs. L’alumne disposarà així de les eines necessàries per avaluar i tractar els problemes de conducta més freqüents en el gos i el seu procés d’aprenentatge serà supervisat durant el curs pels professionals que l’imparteixen.

 

QUINES CARACTERÍSTIQUES TÉ EL TEMARI?

 1. Origen del gos: domesticació, comportament natural i social, etograma caní.
 2. Factors que intervenen en l’aparició dels problemes de comportament (genètica, aprenentatge i maneig)
 3. Com reconèixer i tractar els trastorns de conducta més freqüents en el gos: mesures generals de tractament i prevenció.
 4. Comportament sexual, maternal i reproductor: avantatges i inconvenients de la castració/esterilització en els gossos.
 5. Alimentació i maneig: Comportament tròfic i patologies relacionades amb l’alimentació.
 6. Exercici físic i activitats lúdiques: estimulació ambiental, social i olfactiva.
 7. Diagnòstic i tractament de les principals patologies relacionades amb la por i l’estrès.
 8. Diagnòstic i tractament de les principals patologies relacionades amb l’agressivitat cap a les persones de la família, desconeguts i altres gossos.
 9. Problemes relacionats amb l’eliminació inadequada: pautes de tractament.
 10. Tinència responsable i mesures de prevenció de problemes de conducta (Temes relacionats amb la Salut Pública, disseny d’un test de caràcter, informes d’avaluació, legislació sobre gossos).
 11. Sessió de discussió de casos clínics i role play (preparació d’una fitxa clínica, simulació d’una entrevista, disseny de pautes).
 12. Como aprèn un gos: sistemes d’aprenentatge i mètodes per educar-lo en el respecte de la seva naturalesa.
 13. Plantejament pràctic, discussió i resolució de casos clínics reals a classe.
 14. Tècniques de modificació de conducta.

QUI IMPARTEIX EL CURS?

Valentina Mª Mariotti:

 • Llicenciada en Veterinària per la Universitat de Pisa.
 • Màster en etologia clínica del gos i del gat per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Màster en investigació en Ciències Veterinàries i de l’Alimentació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha treballat en el Departament d’Etologia i Benestar Animal de la Facultat de Veterinària de la UAB i ha sigut veterinària del servei d’Etologia de l’Hospital Clínic Veterinari de la mateixa facultat. Ha portat a terme activitats d’investigació i docència a la Universitat Autònoma, ha publicat textos i articles sobre el comportament del gos i del gat, ha impartit seminaris i cursos de formació en diferents universitats i ha presentat ponències en congressos nacionals i internacionals.

Junt amb l’OSCAR IBAÑEZ LAYA, educador caní en positiu i tècnic en intervencions assistides amb animals, és fundadora de WE CAN DOG ACTIVITIES.

 

QUÈ US OFERIM?

 • Curs de setembre a desembre.
 • Formació impartida per veterinaris i educadors canins amb àmplia experiència en la matèria.
 • Realització de les classes teòriques els dimecres al matí  de 10-14h a les nostres instal·lacions de Vilanoveta.
 • Realització de les pràctiques assistint a sessions clíniques reals d’avaluació al nostre hospital, en domicilis de particulars  i en sessions pràctiques de teràpia de modificació de conducta (principalment a Vilanova i La Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes i rodalies). L’horari s’adequarà a la disponibilitat del propietari i del centre (matins, migdies o tardes).
 • Formació amb una clara orientació a les necessitats del mercat laboral actual i futur.
 • Assegurança d’accidents per a cada alumne.
 • Possibilitat de finançament.

 

QUINA DURADA TÉ EL CURS?

 • 12 setmanes (100hores, 50 de teoria i 60 de pràctiques)
 • Teoria dimecres al matí (10-14h)
 • Pràctiques en diferents horaris

 

EN QUIN IDIOMA S’IMPARTIRAN LES CLASSES?

 • Català i castellà

 

QUIN PREU TÉ EL CURS?