icona-mimans-blanc

El meuBlog

Blog Veterinari

En aquest bloc trobaràs l'actualitat del dia a dia
del nostre hospital veterinari, on explicarem
procediments, casos, tractaments, etc…

COM AJUDAR EL NOSTRE GOS A SANT JOAN

VALENTINA MARIOTTI

juny 21, 2022

ETOLOGIA

 

                             CONSELLS PER MILLORAR L'ESTAT DEL NOSTRE GOS A SANT JOAN

De la mà de la nostra etòloga Valentina Mariotti, avui us portem uns consells bàsics i imprescindibles per millorar l'ansietat, la por i l'estrès dels nostres animals durant la revetlla de Sant Joan i els dies previs. També poden aplicar-se en situacions de tempesta, molt de soroll o dies concrets on es vagin a donar moments crítics per a ells.

1. Redueix el temps de les passejades i intenta que aquests es facin a les hores més tranquil·les del dia i menys conflictives, com per exemple a primera hora del matí.
2. Extrema la seguretat amb un collaret martingale ben ajustat i arnès de tres punts. Les corretges millor creuades al cos, ja sigui cintura o esquena, i reforçar si pot ser, amb doble mosquetó.
3. Aquests dies millor no deixar el gos solt durant les passejades, ni en zones de seguretat com pot ser un pipi can'i encara que normalment acudeixi a la trucada, ja que el pànic els pot fer saltar murs.
4. No permetre l'accés a espais exteriors de l'habitatge: es podria escapar si s'espanta.
5. Quan siguin a casa, deixeu-los fins que trobin el vostre lloc de seguretat. Un cop trobat, preparar una zona “segura” on es pugui amagar si ho desitja, juntament amb aigua freda, el seu llit, alguna joguina interactiva i música ambiental per esmorteir els sorolls extrems.
6. Per a la nit de Sant Joan podeu ajudar tancar totes les persianes i finestres per disminuir el soroll ambiental exterior, encara que cal dir que l'eficàcia d'aquesta mesura és limitada.
7. És molt important no acariciar o consolar l'animal si mostra por, ploriqueja, panteix, saliva o tremola, ja que estarem reforçant aquesta actitud i això no ens interessa.
8. Realitzar massatges relaxants i/o embenats antiestrès per alleujar la tensió acumulada al cos del gos.
Utilitzar mesures complementàries naturals com poden ser les FEROMONES I els NUTRACÈUTICS.
9. Si pensem pal·liar el patiment amb fàrmacs, cal consultar amb el veterinari perquè pugui així, fer un examen físic a l'animal i segons el seu estat, valorar quina serà la medicació més adequada per a cada situació.

Si esteu interessats a visualitzar el vídeo on Valentina compta i mostra amb detall com executar els massatges relaxants i l'embenat antiestrès, al nostre Instagram @hospital_veterinari_mimans el podreu trobar.

Hola!

Subscriu-te a la nostra Newsletter
per estar informat sobre els
últims Cursos i Notícies.

Hola!

Subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat sobre els últims Cursos i Notícies.

Urgències TLF:938148943